Muziek
Vereniging
Crescendo
Wedde

sedert
1937

 

 

 


Algemene Informatie


Muziekvereniging Crescendo Wedde is een gezellige vereniging en telt momenteel 25 leden.
Het doel van Crescendo is en blijft; Het beoefenen van de instrumentale muziek en deze dienstbaar maken aan de gehele bevolking. Zij tracht dit doel te bereiken door; het houden van repetities, het geven van, en medewerking verlenen aan muziekuitvoeringen en concerten.

Crescendo Wedde is een fanfareorkest

Een fanfare bestaat uit een mix van koperblazers, saxofoons en slagwerk. De muziek van een fanfare is veelzijdig. Ons repertoire is zeer gevarieerd; het bestaat onder andere uit marsmuziek, klassieke muziek, pop- en filmmuziek.
De vereniging is aangesloten bij de Muziekbond Groningen en Drenthe(MGD).

Repetities

De repetities zijn elke week op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het dorpshuis 'De Voortgang', Kerkstraat 10 te Wedde.

Kleding

Het orkest draagt een grijs kostuum, wit overhemd en een blauwe stropdas voor de heren, voor de dames een zelfde kleur sjaal.
Elk lid is verplicht daarbij zwarte schoenen met zwarte zoolrand en zwarte sokken te dragen.
De rode fleecejack bij ieder buitenconcert meenemen.
Het is vanzelfsprekend dat deze kleding uitsluitend voor onze muziekvereniging gebruikt mag worden.


Activiteiten

Dorpsfestiviteiten zijn ondenkbaar zonder medewerking van Crescendo. Te denken valt aan de Lichtweek, Koninginnedag, het Bevrijdingsfeest en Sinterklaas. Daarnaast geven we een Kerstconcert en is er onze jaarlijkse Uitvoering.

Nieuwe leden kan Crescendo altijd gebruiken

Wilt u ook graag muziek (leren) spelen? Kom dan gerust eens kijken en luisteren. U bent van harte welkom.

Kennismaken met de muziek via de basisschool

Ieder jaar doet de muziekvereniging een muziekproject in samenwerking met de basisschool
De Vlonder en de muziekschool Oost-Groningen.
Enkele leden en een docent van de muziekschool bezoeken de basisschool om kinderen kennis te laten maken met de blaasmuziek. Dit doen ze door 4 introductielessen te geven aan kinderen van groep 5 en 6. Binnen deze 4 lessen krijgen ze van de vereniging een instrument in bruikleen.
Hebben ze deze introductie lessen doorlopen dan worden de vervolg lessen gegeven aan de muziekschool. Een docent komt naar Wedde om les te geven.
De aanmelding voor de lessen aan de muziekschool kan gewoon bij Crescendo!
Door deze constructie blijft muziekonderwijs in het dorp Wedde voor iedereen betaalbaar. Voor meer informatie over de tarieven of andere vragen met betrekking tot het muziekonderwijs, kunt u contact met ons opnemen.

Waarom doen we dit als vereniging?

Het spreekwoord zegt: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De muziekvereniging moet blijven voort bestaan in Wedde daarom willen we kinderen graag kennis laten maken met het bespelen van een instrument.

Vacatures

Crescendo Wedde is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste muzikanten, die onze fanfare willen versterken. Met name onze bugel-, saxofoon-, en (alt)hoornsecties kunnen wel wat ondersteuning gebruiken. Andere instrumenten die binnen een fanfare passen, zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Instrumenten en bladmuziek worden door de vereniging beschikbaar gesteld.
Interesse en/of vragen? Neem dan contact op. Of kom natuurlijk gerust eens langs op een van onze repetities, elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 in het dorpshuis “De Voortgang” te Wedde.

Oud Papier

Op de eerste zaterdag van de maand wordt er oud papier door ons opgehaald. Dit gebeurt met een perswagen en daarom geldt, dat de papiercontainer met de handgreep naar de weg moet worden geplaatst. De papiercontainers moeten om 8 uur 's morgens bij de weg staan.

Donateurs

Draagt u onze vereniging een warm hart toe en wilt u onze vereniging financieel steunen? U bent al donateur voor minimaal € 3,00 per jaar en kunt dan gratis onze uitvoering bezoeken.